Kayseri Haber / Erciyes Üniversitesi ile Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası arasında, üniversite bünyesinde görev yapan sendika üyesi çalışanları kapsayan yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imza altına alındı.
Taraflar arasında yürütülen görüşmelerin tamamlanmasının ardından sözleşme, düzenlenen törenle resmiyet kazandı.
ERÜ’de İmza Töreni Gerçekleştirildi
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ile Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Kayseri Şube Başkanı Soner Salcanlıer’in katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, yeni döneme ilişkin çalışma koşulları, sosyal haklar ve özlük düzenlemeleri netleştirildi.
Üniversite tarafından yapılan açıklamada anlaşmanın, üniversite bünyesinde görev yapan çalışanların haklarını güçlendirmeye yönelik önemli kazanımlar içerdiği ifade edildi.
Üniversitede Çalışan Haklarına Yönelik Önemli Bir Adım Atıldı
İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle birlikte, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarının korunması ve geliştirilmesi hedeflenirken, kurumsal barışın ve iş verimliliğinin artırılması da amaçlandı.
Tarafların karşılıklı uzlaşı ve diyalog temelinde yürüttüğü süreç, yeni dönemde iş barışının sürdürülebilirliği açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Toplu İş Sözleşmesi Olumlu Sonuçlar Doğuracak
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Kayseri Şube Başkanı Soner Salcanlıer, imzalanan sözleşmenin çalışanlar açısından olumlu sonuçlar doğuracağını vurguladı.
Ardından, “Daha güçlü, daha adil ve daha güzel hakları birlikte kazanacağımıza yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullanarak, sürece katkı sunan tüm taraflara teşekkürlerini iletti.




