AFAD’dan alınan bilgilere göre Marmara Denizi açıklarında, İstanbul’un Silivri ilçesine yaklaşık 27 kilometre mesafede 3.6 (Mw) büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, bugün (9 Ekim 2025) saat 13.33’te kaydedildi. Yerin yaklaşık 9.9 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, başta Silivri, Büyükçekmece ve Avcılar olmak üzere İstanbul’un batı kesimlerinde hissedildi.

Depremin merkez üssünün koordinatları 40.82278° kuzey enlemi ve 28.27222° doğu boylamı olarak açıklandı. Sarsıntı kısa süreli olmasına rağmen vatandaşlar tarafından hissedilince bazı bölgelerde kısa süreli panik yaşandı.

MEB’den bağımlılıkla mücadelede ortak adım: Kayseri ev sahipliği yaptı
MEB’den bağımlılıkla mücadelede ortak adım: Kayseri ev sahipliği yaptı
İçeriği Görüntüle

AFAD ve Kandilli Rasathanesi ekipleri, depremin ardından bölgede herhangi bir olumsuzluk veya can kaybı bildirilmediğini duyurdu. Yetkililer, Marmara Denizi çevresinde sismik hareketliliğin devam ettiğini belirterek vatandaşları resmî kaynaklardan gelen bilgilere itibar etmeleri konusunda uyardı.

Kaynak: Haber Merkezi