Balçova ilçesinde bulunan Salih İşgören Polis Merkezi’ne yönelik bu sabah bir saldırı düzenlendi. 16 yaşında bir çocuk tarafından pompalı tüfekle yapıldığı belirtilen saldırıda, 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve 1 polis memuru şehit oldu, 6 kişi de yaralandı.

karakola saldırı

Karakola silahlı saldırı: Şehitler var!
Karakola silahlı saldırı: Şehitler var!
İçeriği Görüntüle

16 yaşındaki saldırgan yaralı olarak yakalandı

Saldırı anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, saldırganın pompalı tüfekle koştuğu ve bir apartman boşluğuna girdiği görüldü.

karakola silahlı saldırı

Öte yandan, saldırganın yaralı olarak gözaltına alındığı bildirildi.

silahlı saldırı

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Maskeli ve silahlı 16 yaşındaki saldırganın kan donduran paylaşımı ortaya çıktı!
Maskeli ve silahlı 16 yaşındaki saldırganın kan donduran paylaşımı ortaya çıktı!
İçeriği Görüntüle

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Balçova Salih İşgören Polis Merkezi’ne yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu menfur saldırı sonrası maalesef 1. Sınıf Emniyet Müdürümüz, Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ile Polis Memurumuz Hasan Akın şehit olmuş, Polis Memurumuz Ömer Amilağ ağır olmak üzere, Polis Memurumuz Murat Dağlı hafif yaralanmıştır. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Olayın şüphelisi E.B. (16) yakalanmıştır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır"

Muhabir: Merve Erol