İzmir’in Balçova ilçesindeki Salih İşgören Polis Merkezi bu sabah saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans, özel harekât polisi ve güvenlik ekibi sevk edildi.

Gürsel Tekin CHP İstanbul İl Başkanlığı’na gidecek mi? Belirsizlik sürüyor
Gürsel Tekin CHP İstanbul İl Başkanlığı’na gidecek mi? Belirsizlik sürüyor
İçeriği Görüntüle

2 polis şehit oldu, 1 polis yaralı

İlk belirlemelere göre saldırı sonucu 2 polis memuru şehit olurken, bir polis memuru da ağır yaralandı. Yaralı polis memurunun tedavisi hastanede sürüyor. Güvenlik kaynakları, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü açıkladı.

Saldırgan 16 yaşında

Olayla ilgili elde edilen bilgilere göre saldırının faili, 16 yaşında bir çocuk. Saldırganın, polis merkezine pompalı tüfekle ateş açtığı ve olay yerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Saldırının ardından Balçova ilçesi ve çevresinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Polis ekipleri, saldırganın bağlantılarını araştırmak üzere çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanından ilk açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, olay sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Tugay, şu ifadeleri kullandı:

“Balçova’daki Salih İşgören Polis Merkezi’ne gerçekleştirilen hain saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet; acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralanan polislerimize ise acil şifalar diliyor, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını umuyorum. Acımız çok büyük, çok üzgünüz, başımız sağ olsun"

Kaynak: Haber merkezi