Resmi Gazete’de yayımlanan atama ve görevden alma kararlarına göre, çeşitli bakanlık ve kamu kurumlarında yeni atamalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda, Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine vekâleten bakan Arzu Çıngır, asaleten atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan yeni atama kararları doğrultusunda Kayseri’de önemli bir atama gerçekleşti. Uzun yıllardır sosyal hizmet alanında görev yapan Arzu Çıngır, Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne asaleten atandı.

Arzu Çıngır, vekaleten sürdürdüğü görev süresi boyunca kurumun hizmet kapasitesini artırmak, dezavantajlı gruplara yönelik sosyal destek programlarını geliştirmek ve Kayseri genelinde sosyal hizmetlerin erişilebilirliğini artırmak adına çeşitli projelere öncülük etti.

arzu çıngı

Kayseri Üniversitesi öğrencilerinden Büyükşehir'in tesisine dikkat çeken ziyaret Kayseri Üniversitesi öğrencilerinden Büyükşehir'in tesisine dikkat çeken ziyaret

Arzu Çıngır kimdir?

Arzu Çıngır, 1992-1996 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden mezun olmuş ve ardından Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans yaparak, 2005 yılında A/A not ortalamasıyla mezun olmuştur. Lisans eğitimine ek olarak, 2013-2017 yıllarında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde ikinci bir lisans eğitimini tamamlamıştır.

Kariyerine öğretmenlik yaparak başlayan Çıngır, Bolu İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde görev aldığı 1999 depremi sürecinde sosyal hizmet uzmanı olarak görev almış ve çeşitli kurumlarda müdürlük görevlerinde bulunmuştur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda ise birçok önemli projeye imza atmış, “Gönül Elçileri Projesi Koordinatörlüğü” gibi büyük çaplı projeleri yönetmiştir.

Çıngır, Ankara İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde de önemli görevlerde bulunmuş, Kadın Hizmetleri Şube Müdürü, Evlat Edinme ve Koruyucu Aile Şube Müdürü gibi pozisyonlarda çalışmıştır. Ayrıca, Ankara Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olarak da görev yapmış, kadın ve çocuk hakları alanındaki projelerde aktif rol almıştır.

Çıngır, İsveç Modeli gibi uluslararası projelerin Türkiye'ye uyarlanmasında görev almış, toplumsal cinsiyet eşitliği, aile içi şiddetle mücadele ve sosyal rehabilitasyon alanlarında önemli katkılar sağlamıştır. Ayrıca, çeşitli kurs ve seminerlere katılarak, eğitim alanındaki birikimini güçlendirmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi