Kayseri’nin merakla beklediği Tomarza Kurubel yayla Şenlikleri için ücretsiz ulaşım imkanı sağlandı. Daha önce de haberleştirdiğimiz Arslantaş Köyü Kurubel Yayla Şenliklerine, Seyitburhabettin ilçe otobüs duraklarından ücretsiz olarak Tomarza’ya ulaşım sağlanacak.

Kayseri’nin doğası ve kültürü ile dikkat çeken ilçelerinden olan Tomarza büyük bir şenliğe hazırlanıyor. Her sene ilçe sakinleri arasında coşkuyla kutlanan Arslantaş Köyü Kurubel Yayla Şenlikleri, bu sene adeta tüm Kayseri’yi ağırlayacak. Geçtiğimiz günlerde de haberleştirdiğimiz etkinliğe Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in de katılacağı öğrenildiğinde etkinliğe olan ilgi daha da fazla arttı. Geçmiş yıllarda sadece yöre halkının katıldığı bu şenlik şimdi kayserinin her bir köşesinden misafirini ağırlayacak.

Kurubel Yayla Şenlikleri (3)

Şenliğe ilgi büyük
Geçtiğimiz yıllarda sadece Tomarza’nın bazı köylerinde bilinen ve adeta arkadaş ortamında kutlanan bir şenlik olan Arslantaş Köyü Kurubel Yayla Şenlikleri, bu sene Kayseri protokolü ile beraber yüzlerce Kayseriliyi ağırlayacak. Nisan 2025 ayında yaptığımız haberin ardından adından söz ettiren bu şenliğe Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’inde katılacağı duyurulmuş ve Vali Çiçek ile birlikte kayseri protokolünün de şenliğe katılacağı öğrenilmişti. Arslantaş Köyü Kurubel Yayla Şenliklerine Kayseri halkı tarafından ilgi git gide büyürken, vatandaşlar Tomarza ilçesine ulaşımın nasıl olacağını da sorgulamaya başladı.

Kurubel Yayla Şenlikleri (5)

Tomarza'da 19 Mayıs coşkusu: Öğrenciler herkesi hayran bıraktı! Tomarza'da 19 Mayıs coşkusu: Öğrenciler herkesi hayran bıraktı!

Ulaşım ücretsiz olacak!
Kayserili vatandaşlar, Tomarza ilçesi Arslantaş Köyü’ne gitmenin yollarını ararken beklenen müjdeli haber duyuruldu. Geçtiğimiz senelere göre Arslantaş Köyü Kurubel Yayla Şenliklerine çok fazla ilgi olmasından dolayı, ücretsiz ulaşım sağlanacağı duyuruldu.

Tomarza ilçesinde gerçekleşecek olan bu şenliğe ilgi git gide büyürken vatandaşlar ulaşımın nerenden ve ne zaman sağlanacağı konusunda da meraklanmaya başladı. Edinilen bilgilere göre Arslantaş Köyü Kurubel Yayla Şenliklerine giden otobüsler, 8 ve 9 Haziran tarihlerinde Seyidi Burhaneddin ilçe duraklarından saat sabah 08:00’de kalkacak. Etkinlik sonunda ise saat 18:00’da etkinlik alanından kalkacak olan ücretsiz otobüsler yine Seyidi Burhaneddin duraklarına yolcularını getirecek.

Kurubel Yayla Şenlikleri (4)

Kayseri’de adeta bir turizm seferberliğine dönüşen etkinlikte ücretsiz öğle yemeği ikramı da sunulacak. Dolu dolu geçecek bir günün ardından Kayserililer, yine ücretsiz otobüslerden yararlanarak şehir merkezine dönebilecekleler.

Kaynak: İlayda Fatma Venedik