Öğrencilerin halk oyunları gösterileri ile başlayan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Mili Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergün, AKP İl Başkanı Ömer Dengiz, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Öğrenme Şenlikleri'nin Türkiye'de dördüncüsü, Kayseri'de ise ilkini gerçekleştirdiklerini belirtti.
Mili Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergün de, “Farklı hayat boyu öğrenme kurum ve örgütleri koordine edilmeli, mevcut koşullar değerlendirilmeli, farklı kurumlar ve sektörlerle ortaklık ve işbirliği oluşturulmalı” dedi.
Konuşmaların ardından protokol ve tüm katılımcılar, Cumhuriyet Meydanı'ndan Büyükşehir Belediyesi Parkı'na yürüdü. Etkinlik, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan'ın katıldığı kurdele kesiminin ardından açıldı. Vali Yardımcısı Aygenç, şenlik alanında okullar, Halk Eğitim Merkezleri, meslek örgütleri tarafından kurulan stantları gezerek, öğrenci ve yetkililerden bilgi aldı. Aygenç, "Öğrenme Şenlikleri, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içermesi itibarı ile hayat boyu öğrenmeye katılımı teşvik etmek açısından büyük önem arz ediyor" dedi.
ÜNLÜLERE KARA KALEM ÇALIŞMALARI
Şenlik alanında TÜBİTAK'ın yaptığı proje yarışmalarında dereceye giren projelerin sergilenmesinin yanı sıra Fevziye Memduh Güpgüpoğlu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz'ın kara kalem çalışmaları ilgi gördü. Şenlikte, ayrıca ebrudan saç tasarımına, halı dokumadan, iğne oyasına, ayakkabıcılıktan, ahşap el işleri yapımına kadar bir çok el emeği göz nuru eserler sergilenirken, bir çok Avrupa ülkesinde heyelan bölgelerinde toprak kaymasını önleyici unsur olarak sazlıkta yetişen kamışlardan yapılan örgüler, süpürgeler de vatandaşlar tarafından ilgiyle gezildi.
ÖĞRENCİLERDEN ENGELLİLER İÇİN DAİRE PROJESİ
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Öğrenme Şenlikleri'nde eserlerini sergileyen Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, engelliler için hazırladıkları proje ile sergiyi gezenlerden alkış aldı. Ahşap Teknolojileri Alanı öğrencilerinin 1/4 ölçeğinde hazırladıkları daire de ilgi gördü.
TİCARET MESLEK LİSESİ SOMA'YI UNUTMADI
Şenlik alanında bilgisayar donanım montajı gösterimi, bilişim teknolojileri alanı öğrenci faaliyetleri sergisi, Ebru ve kalografi yazı çalışmaları ile Kayseri tarihi eserlerinin maketleri sergisi açan Kayseri Ticaret Meslek Lisesi Soma'yı da unutmadı. Stanta yapıştırılan 'Soma'nın evlatları, artık hepimizin evlatları, duyarsız kalma' yazılı pankart dikkat çekti.