Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kapsayıcı ve sosyal belediyecilik anlayışının en özel örneklerinden birini daha hayata geçirdi. KAYMEK ile Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Sevgi Örüyoruz” etkinliği kapsamında, özel gereksinimli 25 kız öğrenci tarafından örülen rengârenk atkılar Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara armağan edildi. Böylece sevgi, iyilik ve dayanışma duygularının örüldüğü anlamlı bir gönül köprüsü kuruldu.

Tarih belli oldu: 15 Bin öğretmen atanacak!
Tarih belli oldu: 15 Bin öğretmen atanacak!
İçeriği Görüntüle

Kayseri’de Sevgi Ilmek Ilmek Örüldü Özel Öğrencilerden Sevgi Evleri’ne Anlamlı Hediye (1)Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezlerinden biri olarak öne çıkan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın her kesime dokunan yönetim anlayışı doğrultusunda özel bireylere yönelik projeler üretmeye devam ediyor. Bu çerçevede gerçekleşen etkinlikte öğrenciler hem el becerilerini geliştirme imkânı buldu hem de paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Kayseri’de Sevgi Ilmek Ilmek Örüldü Özel Öğrencilerden Sevgi Evleri’ne Anlamlı Hediye (3)KAYMEK eğitmenleri ile özel gereksinimli öğrencilerin birlikte hazırladığı atkıların yanı sıra, KAYMEK öğretmenlerinin el emeğiyle özenle hazırladığı atkı-bere setleri de Sevgi Evleri’ndeki çocuklara ulaştırılmak üzere hazırlandı. Hediyeler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Temeltaş ile İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Erkan Küp tarafından çocuklara teslim edildi.

Kayseri’de Sevgi Ilmek Ilmek Örüldü Özel Öğrencilerden Sevgi Evleri’ne Anlamlı Hediye (5)Etkinlikte öğrencilerle yakından ilgilenen Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Temeltaş, her bir öğrenciyle sohbet edip istek ve taleplerini dinledi. Temeltaş, “Bu güzel emekleriniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Çok anlamlı bir çalışma oldu. Bir isteğiniz olursa mutlaka ilgileneceğiz,” diyerek öğrencilere desteklerini ifade etti.

Öğrenciler de kendilerine bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve ekibine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Kayseri’de Sevgi Ilmek Ilmek Örüldü Özel Öğrencilerden Sevgi Evleri’ne Anlamlı Hediye (7)“Sevgi Örüyoruz” etkinliği, sevginin, dayanışmanın ve toplumsal kaynaşmanın güçlü bir yansıması olarak hem katılımcıların hem de hediyelerin ulaştırıldığı çocukların kalplerinde unutulmaz bir iz bıraktı. Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireylerin yaşamına dokunan bu tür projeleri, şehirde sosyal sorumluluk bilincinin ve dayanışma kültürünün güçlenmesine önemli katkı sunmaya devam ediyor.

Kaynak: Kurum Bülteni