ERÜ Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastane, 2026 yatırım programıyla resmileşti. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, projenin sürdürülebilir ve enerji üreten bir bina olarak tasarlandığını duyurdu.
Senato Üyelerine Proje Sunumu Yapıldı
Rektörlük Binası girişinde bulunan yeni hastane binasının maketi üzerinden projenin genel yapısı ve teknik özellikleri hakkında ERÜ Senato Üyelerine bilgi veren Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, yeni hastane projesinin üniversiteye, bölgeye ve ülkeye sağlayacağı katkılara dikkat çekti.

'2026 Yılı İçerisinde İhale Süreci Yapılacak'
Projenin geldiği aşamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, sürecin resmi olarak tamamlandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Yılsonu itibariyle projemizi tamamladık. Bu süreç tamamlandıktan sonra da yapım süreci artık gündeme geldi. Bu da Resmi Gazetede yayınlanarak 2026 yılı yatırım programına alınmış oldu. Yani bunun anlamı üniversite hastanemizin yapılması için 2026 yılı içerisinde ihale süreci yapılmış olacak. Devamında da inşaatına başlanmış olacak"

Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Hastane
Hastane projesinin teknik özelliklerine de değinen Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, yapılacak binanın sürdürülebilirlik açısından önemli niteliklere sahip olacağını ifade etti. Yeni hastanenin kendi enerjisini üreten bir yapı olacağını belirten Altun, ayrıca yağmur suyunun sulama suyu olarak kullanılacağı bir proje olduğunu vurguladı.
Depreme Dayanıklı, Sismik İzolatörlü Yapı
Binanın sismik izolatörlü bir bina olması nedeniyle olası bir depremden etkilenmeyeceğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, bu özelliğin projeyi son derece değerli kıldığını ifade etti.
Destek Veren İsimlere Teşekkür
Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, projeye verdikleri desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.




