Özdağ: 'Gazze soykırımında AK Parti politikaları etkisiz!'
Özdağ: 'Gazze soykırımında AK Parti politikaları etkisiz!'
İçeriği Görüntüle

Parlamento muhabirleriyle bir araya gelen Kurtulmuş, DEM Parti’den gelen “Öcalan’ın dinlenmesi” yönündeki taleplerle ilgili soruları yanıtladı. “Bu konuda karar benim değil, komisyonundur” diyen Kurtulmuş, siyasette meşruiyet tartışmalarına da değinerek şunları söyledi:
“Türkiye’de meşruiyetin bir tane kaynağı vardır, o da millet iradesidir. Millet iradesinden başka hiçbir dış ya da iç odağın Türkiye siyasetine meşruiyet sağlaması mümkün değildir.”

Komisyonun yasa hazırlama yetkisi yok
Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun yasa hazırlamakla yetkili bir yapı olmadığını, yalnızca uzlaşılan önerileri çerçeve olarak Meclis’e sunacağını belirtti. “Komisyon anayasa komisyonu değil, plan bütçe komisyonu değil, yasa hazırlamayacak. Görevi sürecin başarıyla tamamlanmasına öncülük etmek ve bir çerçeve oluşturmak” dedi.

Komisyon Öcalan'ı Dinleyecek Mi (1)

İmralı örgütü feshetmeli
Silah bırakma sürecinin hızla tamamlanmasının önemine dikkat çeken TBMM Başkanı, İmralı’dan gelebilecek “örgütü feshediyoruz” çağrısının süreci ileriye taşıyacağını ifade etti:
“Örgütün kendini feshettiğini ortaya koymasıyla birlikte sürecin çok daha hızlı ilerleyeceğine inanıyorum.”

Kaynak: İHA