Marmara Denizi’nde bugün saat 13:43:49’ta Richter ölçeğine göre 3,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerine göre depremin derinliği 10,61 kilometre olarak ölçüldü.
Depremin Detayları:
Uzmanlar, deniz merkezli depremin kısa süreli hissedildiğini, can ve mal kaybı bildirilmediğini belirtti. Marmara Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar, sarsıntıyı özellikle sahil ilçelerinde hafif bir sallantı olarak hissettiklerini ifade etti.
Uzman Yorumu:
Jeoloji uzmanları, Marmara Denizi’nde zaman zaman 3 ila 4 büyüklüğünde depremlerin normal olduğunu ve bu tür depremlerin büyük yıkımlara yol açmadığını belirtiyor. Ancak yetkililer, bölge halkının her zaman hazırlıklı olması ve deprem anında temel önlemleri alması gerektiğini vurguluyor.
Yetkililerin Açıklamaları:
AFAD yetkilileri, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşların tedbirli olmasını, binaların hasar durumunun kontrol edilmesini önerdi.
Marmara Denizi ve çevresi, geçmişte büyük depremlerle gündeme gelmiş bir bölge olması nedeniyle uzmanlar, küçük depremlerin bile ciddiye alınması gerektiğini ifade ediyor.