SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Şube Başkanı Orhan Karakaya, yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında, hastanelerde muayene ücretlerine yapılan zammı eleştirdi. Karakaya açıklamasında şu görüşlere yer verdi: " SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) olarak yıllardır söylediğimiz ve karşı olduğumuz sağlık politikası adım adım hayata geçirilmektedir. Biz SES olarak sağlık hakkımızın paralı hale getirilmek istendiğini söylemiştik. Ve sağlık hakkının ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir olması gerektiğini eylemlerimizle, açıklamalarımızla dile getirmiştik.

Maalesef söylediklerimizde yine haklı çıkıyoruz. Önce Aile Hekimliğinde 2 TL (biz dava açarak bu ücreti iptal ettirdik. Mahkeme koruyucu sağlık aşaması ücretli olamaz dedi) Devlet Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma hastaneleri ile Üniversite Hastanelerinde 5 TL, Özle hastanelerde ise 12 TL olan muayene ücretleri SGK Kurumunun 2017 yılının ilk günlerinde aldığı karar ile Devlet Hastaneleri için 5 TL olan muayene ücreti yüzde 20 zam yapılarak 6 TL'ye, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri için 5 TL olan muayene ücreti yüzde 40 zam yapılarak 7 TL'ye, Üniversite hastaneleri için ise yine 5 TL olan muayene ücreti yüzde 60 zam yapılarak 8 TL'ye, özel hastaneler için de 12 TL olan muayene ücretinin de 15 TL'ye çıkarılmıştır." 

Genç KAYMEK'ten unutulmaz program! Öğrenciler mest etti Genç KAYMEK'ten unutulmaz program! Öğrenciler mest etti

Enflasyonun yüzde 10 altında olduğu söylendiği bir dönemde vatandaşın sağlık hakkına, muayene ücretlerine yüzde 20 ile yüzde 60 oranında zam yapılmasının sağlık hakkının nereye götürülmek istendiğini gösterdiğini ifade eden Karakaya, "AKP hükümeti sağlık politikasında değişiklikler yaparken (özelleştirme, ücretli hale getirme adımı atarken) özel hastaneye de gitsek, başka hastanelere de gitsek hiçbir ücret ödemezdik. Sonrasında adım adım  önce muayene ücretleri belirlendi. Her reçete başına 3 TL ücret kondu. Sonra reçetede ki 4 ilaçtan sonra her ilaç başına 1 TL kondu. Özel hastanelerin aldığı katkı-katılım payları yüzde 200'lere çıkarıldı. Yani her muayeneye gittiğimizde cebimizden daha fazla para çıkmaya başladı. Eczanelere ilaç almaya gittiğimizde cebimizden en az 20-30 TL ödemeden çıkamaz olduk. Hasta kuyrukları tekrardan başladı. Kuyruklar olmadığı dönemlerde ise sıra bitti denmeye başlandı. Biz sağlık hakkı hizmetine yapılan bu zamların geri çekilmesini istiyoruz. Tüm yurttaşlarımız, halkımız için sağlık hakkının ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir olmasını istiyoruz. Sağlık hizmeti (muayene olmak) almak için gittiğimizde alınan katkı-katılım, muayene vb. tüm ücretlerin alınmasından vazgeçilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.