Kardeşler arasında miras kalan mülklerin paylaşımında önemli bir değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, hisseli tapu devri için artık noter onayı alınmasına gerek kalmadı. Kardeşler, yazılı bir anlaşma yaparak miras paylarını devredebilirler. Bu düzenleme, tapu devri sürecini daha hızlı ve pratik hale getirirken, hissedarlar arasındaki işlemleri de kolaylaştıracak.

Kardeşler arasında miras kalan mülklerin paylaşımında yeni bir dönem başladı. Artık, hissedarların tapu devri için noter onayı almasına gerek kalmayacak. Yeni düzenlemeyle birlikte, yalnızca yazılı bir anlaşma yaparak mülk devri gerçekleştirilebilecek. Hisseli tapu sahiplerinin, bu anlaşmayı noter onayı olmaksızın yapabilmesi, süreci daha hızlı ve kolay hale getirecek.

SGK artık faizsiz ev kredisi veriyor! İşte aradıkları tek şart SGK artık faizsiz ev kredisi veriyor! İşte aradıkları tek şart

Hisseli tapu sahibi olanlar için yeni düzenleme hayata geçirildi. Bundan sonra kardeşler arası miras paylaşımında artık o şart kalktı.

Babasından veya diğer aile büyüklerinden miras kalan vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Miras paylarının kardeşler arasında devriyle ilgili yapılan yeni düzenleme, bu sürecin daha hızlı ve kolay hale gelmesini sağladı.

ÖNEMLİ BİR ENGEL KALDIRILDI

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, tapu devri konusunda genellikle çözüm arayışına giriyor. Hisseli tapuların devri için, hisse sahiplerinin ortak bir karara varması ve tapuda birlikte işlem yapması gerekiyor.

Ancak yapılan düzenleme ile kardeşler arasında miras paylaşımı artık yazılı bir anlaşma ile mümkün olacak. Karşılıklı olarak imzalanan bu yazılı anlaşma, noter onayı olmaksızın geçerli sayılacak.

MİRAS PAYLAŞIMINDA YENİ DÜZENLEME

Miras paylaşımı yapacak kardeşler için süreç daha da basitleştirildi. Hisseli tapu devirlerinde, Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanarak, sınırların belirlenmesi ve parsellerin tespit edilmesi gerekiyor.

Artık, miras kalan bir evin kardeşler arasında devri için yalnızca yazılı bir sözleşme yapmak yeterli olacak. Hissedarların, hisse satışında ortak bir karar alması gerektiği gibi, bu kararın tapuda tüm hissedarların katılımıyla onaylanması da gerekiyor.

HİSSELERİN DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Hisseli tapu devir işlemlerinde, tüm hissedarların tapuda hazır bulunması veya bir avukata vekalet vererek temsil edilmeleri mümkün. Satış işlemi tamamlandığında, her hissedar kendi payını alacak.

Eğer tüm hissedarlar tapuda bulunamazsa, bir avukata vekalet verme imkanı da mevcut. Tapu kütüğünde yapılacak ayırma işlemiyle hisseler, tapu kayıtlarına göre bölüştürülerek devredilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ