Kayseri'de şaşırtan olay! Eğitim için atılan roket evin çatısına düştü
Kayseri'de şaşırtan olay! Eğitim için atılan roket evin çatısına düştü
İçeriği Görüntüle

 

Servis şoförü O.Ç’nin bir kişinin ölümüne sebep olduğu ve ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan tutuksuz yargılandığı davada savcı mütalasını açıkladı. Savcı, ölen otomobil sürücüsü Yunus Curtay’ın kazada asli kusurlu olduğunu, sevis şoförü O.Ç.’nin ise tali kusurlu olduğunu söyledi.

 27 Ocak 2015’te Kocasinan İlçesi Beyazşehir Mahallesi 832. cadde ile Koçkaya caddesi kavşağında 58 yaşındaki O. Ç. yönetimindeki 38 P 0920 plakalı servis otobüsünün, kontrolsüz bir şekilde 39 yaşındaki Yunus Curtay yönetimindeki 38 PZ 732 plakalı araç ile yola çıkması sonucunda meydana geldi. 50 metre kadar sürüklenen otomobildeki Yunus Curtay hayatını kaybederken, 41 yaşındaki eşi Sevim Curtay, 2 yaşındaki kızı B.C., 8 yaşındaki oğlu Y. H. C. ve 31 yaşındaki Filiz Özhan yaralandı.Servis aracı şoförü O. Ç., gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında tutuksuz sanık O.Ç., şikayetçi Sevim Curtay ve avukatlar hazır bulundu.

Tutuksuz sanık O.Ç., “Kavşak kontrolsüzdü. Ben ana caddeden giderken tali yolun sağ tarafından bir araç caddeye doğru çıktığını gördüm. Araç duracak sandım, ben sola doğru kaçtım ama yine de soldan vurdu. Benim kusurum yok” dedi. 

Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalasında ölen otomobil sürücüsü Yunus Curtay’ın kazada asli kusurlu olduğunu, sevis şoförü O.Ç.’nin ise tali kusurlu olduğunu belirterek, O.Ç.’nin ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mağdur tarafın avukatının mütalaya cevap vermek üzere süre istemesinin ardından mahkeme heyeti duruşmayı son kez erteledi.