28 Nisan 2010 Saldırının üzerinden bir hafta geçtikten sonra, Kayseri Emniyet Müdürü Arif Akkale görevinden alındı. Akkale, Karabük Emniyet Müdürlüğü'ne atanırken, yerine Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın geldi. 07 Eylül 2012 Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Cuma Ali Aydın merkeze alınırken, yerine Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın atandı. Aydın, bir dönem Kayseri Polis Okulu’nda da görev yapmıştı.
Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’a bir Emniyet Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ile bazı memurları kapsayan 65 kişilik bir listenin görev yerlerinin değiştirilmesi için liste verilmişti, Mustafa Aydın bu listeyi imzalamayınca Kayseri’deki yerel güçlerce merkeze aldırıldı.
14 Mayıs 2014 İçişleri Bakanlığı'na ait atama kararı ile, Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın başka bir göreve atanmak üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Aydın, 2010 yılı Mayıs ayında Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştı ve buradan 2012 yılı Eylül ayında da Kayseri İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirilmişti. Merkeze alınan Aydın’ın yerine Ankara Koruma Dairesi Başkanı İbrahim Kulular atanmıştı. Mustafa Aydın’ın değiştirilmesini isteyen yerel “güçler” için de son derece sürpriz oldu. İbrahim Kulular, 20 Mayıs’ta Emniyet Müdürlüğü’nü, Mustafa Aydın’dan teslim alarak görevine başladı.
Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, şehrin yöneticilerini ziyaret ediyor çeşitli görüşmeler yaparak Kayseri’yi tanımaya çalışıyordu. Bir süre şehirde bir takım eylemler, kavga dövüşler dışında önemli bir olay gerçekleşmedi.
Bir süre sonra, İbrahim Kulular şehri çok yakından tanır hale geldi. Şehirde işlenen cinayet, zanlıları yakalanıp, tek tek adalete teslim ediliyor, bir taraftan da geçmişte işlenen faili meçhul cinayetler bir bir aydınlatılıyordu.
Kulular gelir gelmez, FETÖ terör örgütüne bulaşmış iş adamlarına, örgütü anlatıyor, bunlardan uzaklaşın, devletinizin yanında olun diyordu. Kulular’ın ikna çalışmaları işe yaradı. Birçok iş adamı FETÖ örgütünden koparak, devletinin yanında oldu. Kulular, Boydak holding sahipleri ile de, FETÖ örgütünde uzaklaştırabilmek için defalarca görüştü. Şehrin ileri gelenlerini, ikna etmek için defalarca Boydak ailesine göndermiş. İkna olduklarını belirten Boydak ailesi, Kulular ile bir yemekte buluşmuşlar. Yemekte Kulular kendilerine, tarafınızı devletten yana seçip seçmediklerini sorduğunda, Hacı Boydak “Hoca efendiden bu güne kadar bize zarar gelmedi” diyerek tarafını belli edince, Kulular tarafını ‘örgütten yana seçenlerle aynı masada oturmam’ diyerek, masayı terk etmiş. Emniyet Müdürü için artık operasyondan başka seçenek kalmamıştı.
Boydak Enerji’nin lisansı iptal edilmesinin, ardından 8 Ocak 2019 tarihinde kararname ile Boydak ailesinin fahri konsolosluk unvanları da iptal edildi. Boydaklara operasyon fiilen başlamıştı.
Kayseri’de asayişin berkemal olması ve Emniyet güçlerinin Kayseri’deki başarılarından dolayı Türkiye’yi sarsan önemli davalarda Kayseri’ye verilmeye başlanmıştı.
Gezi Olaylarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz davası, bunların ilki oldu. Şehrin dışından davayı takip etmeye gelen birçok eylemci, küçük çaplı birkaç olay haricinde büyük bir sıkıntı yaşanmadan, Kayseri Emniyet yetkililerince, kontrol altında tutularak, Kayseri dışına gönderildi.
Ali İsmail Korkmaz davası sonrası, Niğde Ulukışla’da, iki güvenlik görevlisini öldüren IŞIDli teröristin davası da Kayseri’ye alındı.
Recep Tayyip Erdoğan 17 Mayıs 2015 Cumhurbaşkanı sıfatı ile Kayseri meydanında miting yaptı.
25 Mayıs 2015 MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mayıs 2019 Ak Parti, Başbakan Ahmet Davutoğlu Meydanda miting yaptı. Hiçbir sorun yaşanmadan bu mitingler sonlandırıldı.
10 Ağustos 2015 Tarihinde, şehrin tanınmış iş adamlarından, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu Kırgızistan’a gidecekleri anda ilk kez FETÖ operasyonu yapılarak göz altına alındı. Cep telefonları, hafıza bellekleri incelenmek üzere el koyuldu.
Türkiye’deki bütün şehirlerin o zaman ki “cemaat” şimdiki “FETÖ terör örgütü” ile korku ve sessizliği sürerken, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ikinci FETÖ operasyonunu Kılıçaslan Eğitim vakfına yaptı. 2 vakıf çalışanı gözaltına alındı.
Türkiye’yi şok eden operasyon ise, 17 EYLÜL2015 Perşembe geldi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ üniversitesi olan ‘Melikşah’a’ operasyon yaparak, aralarında Boydak holding CEO su Memduh Boydak’ında bulunduğu, 8 kişiyi gözaltına aldı.
Yapılan bu operasyona, TÜSİAD başta olmak üzere, Kemal Kılıçdaroğlu gibi önemli isimler, sert çıktı. Operasyon sonrası Kayseri Emniyet Müdürü Kulular, Ankara’ya çağırılarak, siyasetçiler tarafından sert bil dille uyarıldı. Baskılara rağmen kulular, FETÖ yapılanmasına karşı, operasyonlara devam ediyordu.
FETÖ nün sosyal medya ajanı Fuat Avni, bir tweetatarak , IŞİD’in Kayseri’de kanlı eylem yapacağını yazdı. Amacı Kayseri’yi tedirgin etmekti.
Melikşah Üniversitesi’ne yapılan operasyonda yurtdışında olan Hamdi Kınaş ve İlhan Miraboğlu yurda döndükleri esnada gözaltına alınarak mahkemeye çıkartıldı. Mahkemeden savcılık kararı ile serbest bırakıldı.
9 Kasım 2015 TUSKON’a yapılan operasyon sonrası, Mustafa Boydak, konfederasyonla ilişkilerini kestiklerini kamuoyuna duyurdu.
Tarihler, 12 Kasım 2015 i gösterdiğinde, Boydaklar, Orman kanununa muhalefetten gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 11 Aralık 2015 te, boydaklar sahtecilik suçlaması ile yine gözaltına alındı.
FETÖ araştırma ve soruşturmaları devam ederken, 21 Aralık 2015’te 166 bin metrekare arsa, belediye tarafından, bedavaya Melikşah üniversitesinin vakfı, “Burç Eğitim Vakfı”na verildiği anlaşıldı.
Kayseri Belediyeleri, şehrin imar planlarını, FETÖ şirketi Doğukan Ltd. Şti yaptırmışlardı. Şirket sahibi Rahmi Bıyık, yapılan araştırma da, Akın İpekle yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı. DEVAMI GELECEK…