Kayseri farkı
Radyo televizyon üst kurulu (RTÜK) tarafından “Frekans Planlaması” doğrultusunda yerel Televizyon Yayın ihalesi’ne katılacak olan şirketlerin isimleri açıklandı.
Yapılan müracaatların ardından uzun bir süredir merakla beklenen açıklama önceki gün yapıldı. RTÜK tarafından yapılan değerlendirme sonucu İlimizden 14 kuruluşa ihaleye katılabilmeleri için yeterlilik belgesi verildi. Bu rakam ise; Kayseri’yi İstanbul’un ardından Türkiye’de 2. Sıraya yerleştirdi. Yerel Televizyon Yayın ihalesine katılabilmek için 14 yeterlilik belgesi verilen ilimiz, başta Ankara(12),İzmir(11) , Bursa (9) , Adana (9) ,Diyarbakır (7) ,Gaziantep (8), Konya (11),Antalya (8), Eskişehir (4) gibi büyük şehirleri geride bıraktı. İlk sırayı alan İstanbul’a ise 15 yeterlilik belgesi verildi.
Yerel Televizyon yayın ihalesinin ne zaman yapılacağı RadyoTelevizyon üst kuruluşu tarafından önümüzdeki günlerde belli olacak.Yayın ihalesinde Kayseri’yi kıran kırana bir rekabet bekliyor.
Kayseri’den yeterlilik
belgesi verilen kuruluşlar:
BATI BASIN YAPIM VE YAYINCILIK MEDYA GRUP A.Ş.’ BERRAK TV’,ÇAĞAN 38 RADYO TELEVİZYON YAY. SAN. VE TİC. A.Ş. ‘KANAL 38’, DENİZ AJANS BASIN YAYIN TİC. VE SAN. A.Ş. ‘ DENİZ FM’, ELİF TV VE RADYO TİC. SAN. A.Ş. ‘ ELİF TV’ ,ERCİYES RADYO TV YAY. SAN. TİC. A.Ş. ‘ KANAL ERCİYES’ ,GLOBAL RADYO TELEVİZYON YAY. TİC. A.Ş. ‘ ANADOLU MİSKET TV’,IŞIK RADYO TV BASIN YAYIN SAN. VE TİC. A.Ş. ‘ KENT FM’, M.H.M. RADYO TV BASIN YAY. A.Ş. ‘ TV 1’ ,MEDYANET BASIN YAYIN RADYO TV VE YAP. A.Ş.’ TV KAYSERİ’ ,MEG MEDYA RADYO TELEVİZYON BAS. VE YAY. A.Ş. ‘ EHABER’,MEYAZ BASIN YAYIN RADYO TV YAY. A.Ş. ‘ KAYSERİ LİFE’, NEVŞEHİR ANADOLU RADYO TELEVİZYON A.Ş.’ ART FM ‘ORTA ANADOLU RADYO TV YAY. TİC. SAN. A.Ş. ‘ KAY TV’ ,UZ BASIN YAY. PROG. YAY. TİC.SAN. A.Ş. ‘ERCİYES TV’