Kayseri’nin Tomarza ilçesinde yaşayan ve uzun yıllar ev hanımı olarak hayatını sürdüren Ayşe Bursalı, girişimcilik yolculuğuna adım atarak hayallerinin peşinden gitmeye karar verdi. Tomarza’dan Nevşehir’in Ürgüp ilçesine taşınan Bursalı, ilk olarak restoran işletmeciliğine başlayarak kariyerinin temelini attı.

Ardından işletmesini büyüten Ayşe Bursalı, turizm alanında ilerleyerek otelcilik sektörüne de adım attı. Girişimcilik serüvenini anlatan Ayşe Bursalı, “Evlendikten sonra Nevşehir’e yerleştik. Zamanımı boşa harcamak yerine üretken olmak istedim ve yıllar önce restoran sektöründe çalışmaya başladım.

Tomarza’nın yöresel lezzetlerini Nevşehir mutfağına taşıdım. Hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen misafirleri restoranımızda ağırladık. Müşteri sayımız giderek arttı ve bu da bizi turizm alanında yeni bir adım atmaya yönlendirdi," ifadelerini kullandı.

N E V Ş E H İ R

Esnaftan destek aldık, otelimize müşterilerimizi kabul etmeye başladık
Bursalı, restoranlarının hemen yanındaki bir oteli kiralayarak konaklama sektörüne geçiş yaptıklarını belirtti. “Otelin tadilat işlemlerini tamamladıktan sonra Tomarza’ya dönerek tüm alışverişimi memleketimin esnaflarından yaptım.

Onlar da sağ olsunlar büyük kolaylık sağladılar, uygun fiyatlar verdiler ve satın aldığımız ürünleri doğrudan otelimize teslim ettiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Otelimizi faaliyete geçirdik ve artık müşteri kabul ediyoruz. Kısa bir süre içinde resmi açılışımızı yapmayı da planlıyoruz,” dedi.

Ailemin desteğiyle hem çocuklarımı büyüttüm hem işimi geliştirdim
Ailesinin kendisine verdiği desteğin çok büyük olduğuna değinen Bursalı, “Eşim ve çocuklarım yanımda olmasaydı bu kadar ilerleyemezdim. El birliğiyle hem çocuklarımızı yetiştirdik hem de işletmemizi büyüttük.

Erdoğan’dan LGS çıkışı: İmam Hatip düşmanlığı hortladı!
Erdoğan’dan LGS çıkışı: İmam Hatip düşmanlığı hortladı!
İçeriği Görüntüle

Bu girişim hikayesinin diğer ev hanımlarına da örnek olmasını istiyorum. Kadınlar da üretip emek vererek hem aile bütçesine katkı sağlayabilir hem de kendi ayakları üzerinde durabilir,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA