Kayseri Haber / Erciyes Kayak Merkezi, 18 Aralık'ta kayak sezonunu açmıştı. Sezonun ilk günlerinde kar kalınlığı oldukça düşük seviyelerdeydi. Yapay kar makineleriyle takviye edilen pistler, kayak severler için açılmıştı. Ancak, Kayseri'nin yüksek kesimlerinde kar yağışının artmasıyla birlikte Erciyes, kayak yapmaya daha uygun hale gelmeye başladı. Ardından yağışların devam etmesiyle birlikte kar kalınlığı, Erciyes’te 2 metrenin üzerine çıkmıştı.
Fakat son günlerde kar yağışının azalmasıyla birlikte Erciyes'teki kar kalınlığı önemli bir düşüş yaşadı. Şu an itibarıyla kar kalınlığı 203 santimetreden 105 santimetreye kadar geriledi. Havaların mevsim normallerine düşmesiyle ve azalan kar yağışı nedeniyle mevcut karın erimesiyle kar kalınlığında daha fazla düşüş bekleniyor. Ancak, meteorolojiden alınan verilere göre Erciyes'e yeniden kar yağışı bekleniyor ve bu da kayak sezonunun daha verimli hale gelmesini sağlayacak gibi görünüyor.
Meteorolojik Tahminlere Göre Erciyes'e Kar Yağacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı tahminlere göre, 29 Ocak'tan itibaren kar yağışının artması bekleniyor. 29 Ocak tarihinde, hava sıcaklıklarının -6 dereceye kadar düşmesi, kayak severler için iyi bir haber olabilir. 30 Ocak'ta kar yağışı sürecek ve 1 Şubat'a kadar devam etmesi bekleniyor. Ayrıca, sıcaklıkların 0 derecenin altına inmesi, kar yağışının miktarını artıracak. Bu durum, Erciyes'teki kar kalınlığının tekrar artmasını ve kayak yapma imkanının iyileşmesini sağlayacak.
Erciyes Güncel Pist Durum
Şu an itibarıyla Erciyes Kayak Merkezi'nde birçok pist açık durumda. Ancak, bazı pistlerde kapalı alanlar da bulunuyor. Pistler hakkında en güncel bilgiler şöyle:
Teleferikler: Kanis, Kartin ve Kütepe teleferikleri açık.
Pistler: No 15, No 15a, No 15b, No 15c, No 16, No 16a, No 16b, No 16c, No 19, No 19a ve No 19b pistleri açık.
Bağlantı Pisti: Develi-Tekir bağlantı pisti açık.
Tekir Kapı bölgesindeki pistler de genel olarak açık. Teleferikler Tekir Gondol, Yürüyen Bant, ve Zümrüt pistleri açık. Pistler No 12, No 13, No 13a, No 13b pistleri de kayak yapılabilir durumda. Bağlantı pistleri Tekir-Develi ve Tekir-Hisarcik açık.
Ancak, bazı pistlerde kapalı durumlar var. Özellikle Hisarcık Kapı'nda Sirt ve Yürüyen Bant2 teleferikleri kapalı. Ayrıca, pistlerden No 7a, No 8, No 11, No 14 ve No 17 kapalı. Ayrıca, Hacılar Kapı'nda da No 1a, No 1b, No 2b pistleri kapalı.
Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığındaki değişiklikler, hem kayak severler hem de pist yönetimi için kritik bir öneme sahip. Yaklaşan kar yağışlarıyla birlikte, pistlerin açılmasında artış yaşanması ve daha verimli kayak imkanı sağlanması bekleniyor.





